Geschiedenis Smulders Fietsen

 


Smulders Fietsen is een bedrijf met een rijke familietraditie en al bijna 60 jaar een begrip in Wijchen en de wijde omgeving. De zaak werd in 1965 opgericht door Nic en Riet Smulders, nadat het tweewielerbedrijf waar Nic Smulders 20 jaar lang deel van uitmaakte, de overstap maakte naar de automobielbranche.


In 1989 namen Marc en Josephine Smulders het stokje over, en na een grote uitbreiding en verbouwingen groeide Smulders Fietsen uit tot een modern en toonaangevend tweewielerbedrijf, waar alle topmerken graag vertegenwoordigd zijn. De showroom in Wijchen biedt een uitgebreid assortiment fietsen van bekende A-merken zoals Cortina, Gazelle, Koga, Pegasus en Vogue. Ook de ruime collectie E-bikes is een trekpleister voor fietsliefhebbers uit de regio.


Uitdagingen en herstart


In 2010 stond Smulders Fietsen voor een nieuwe uitdaging. Een investeringsmaatschappij toonde interesse in het bedrijf met het plan om het verder uit te breiden naar meerdere vestigingen. Helaas overleefde deze organisatie de economische crisis niet, wat leidde tot een tijdelijke sluiting van het bedrijf.


In maart 2012 maakten Marc en Josephine hun comeback en hervatten zij vol energie de exploitatie van Smulders Fietsen. Marc's waardevolle ervaring als directeur van een internationale groothandel in fietsen, onderdelen en accessoires, werd ingezet om het assortiment verder te verfijnen. Ondertussen werd ook de serviceafdeling volledig vernieuwd, met een team van vakmensen klaar om de fietsen van klanten in topconditie te houden.


Een nieuw hoofdstuk: Overname door Fietsenservice Rick van den Berg


Na jarenlang als zelfstandig familiebedrijf te hebben gefunctioneerd, breekt er in 2024 een nieuw hoofdstuk aan voor Smulders Fietsen. Vanaf 1 oktober 2024 wordt de winkel opgenomen door Fietsenservice Rick van den Berg. Met deze overname zet het bedrijf zijn traditie van kwaliteit en service voort onder een nieuwe naam: Fietsenservice Wijchen.


De vertrouwde service en het uitgebreide assortiment zullen blijven bestaan, maar nu onder leiding van een nieuwe generatie die dezelfde passie voor fietsen deelt. Ook in de toekomst kunt u bij ons terecht voor de nieuwste fietsen, hoogwaardige E-bikes, en deskundig onderhoud door ervaren vakmensen.



Geschreven door: Rick van den Berg

« Vorig artikel

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.