Geschiedenis Fieten Service Rick van den Berg

De Geschiedenis van Fietsenservice Rick van den Berg: Mijn Verhaal

In 2017 begon mijn avontuur in een klein schuurtje achter ons huis aan de Leemweg in Wijchen. Ik, Rick van den Berg, besloot mijn passie voor het repareren van fietsen om te zetten in iets concreets: een fietsen service waarbij ik fietsen bij klanten aan huis ophaalde, repareerde, en weer terugbracht. Het was een bescheiden begin, maar al snel groeide het uit tot iets groters dan ik had verwacht. De persoonlijke service en de passie dat ik in elke reparatie stak, sprak mijn klanten aan. Binnen anderhalf jaar had ik een klantenkring opgebouwd die groter was dan ik ooit had bedacht.


Door deze groei kwam het kantelpunt dat ik niet langer vanuit het schuurtje kon blijven werken. In 2019, heb ik dan ook besloten de sprong te wagen en verhuisde ik naar een echte winkel in het centrum van Wijchen, aan het Marktpad 40. Het was een grote stap: een winkelruimte van ruim 100 m². In het begin leek het bijna te groot voor alleen reparatie, maar al snel werd duidelijk dat ook dit een goede keuze was. De winkel liep als een trein, met niet alleen reparaties maar ook de verkoop van fietsen en accessoires, waar een enorme vraag naar is. Met de uitbreiding van het team – een parttimer en een leerlingmonteur – konden we alle klanten goed blijven helpen.


Toch merkten we al snel dat ook deze locatie te klein werd. De vraag naar de service bleef groeien, en we kregen steeds meer klanten die hun fietsen bij ons wilden kopen en laten onderhouden. We hebben veel verschillende opties voor een grotere locatie bekeken, maar tot nu toe bleef de perfecte plek achterwegen. Toch bleef ik optimistisch, omdat ik wist dat er altijd nieuwe kansen zouden komen.


Nu, na ruim vijf jaar aan het Marktpad, is het tijd voor een nieuwe stap. We gaan verder met het schrijven geschiedenis die eigenlijk 60 jaar geleden begon met de familie Smulders. Ik ben trots dat ik dit verhaal mag voortzetten en kijk tevreden terug op wat we tot nu toe hebben bereikt. Maar mijn blik is ook gericht op de toekomst. Met de ervaring van de afgelopen jaren en de steun van onze trouwe klanten, zijn we klaar voor de volgende uitdaging. Wij zijn er op gedreven om Wijchen in het zadel te houden – en we zijn er klaar voor om nog vele jaren door te gaan.


Wat begon als een klein idee in een schuurtje, is uitgegroeid tot een fietsen service die de een groot deel van Wijchen bedient. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat klanten in ons hebben en kijk uit naar wat de toekomst zal brengen.

Geschreven door: Rick van den Berg

Volgende artikel »

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.